Oldal kiválasztása

ALFA utánfutók oldalfalmagasítók összeszerelési útmutatója

Összeszerelési útmutató oldalmagasításhoz ALFA utánfutókhoz - ábra
A kép csak illusztráció.

Szerelési útmutató ALFA 11511,12011,12013,12513,12515,13015 utánfutók oldalfalmagasítójához

A garancia feltételei:

Utánfutójának használati utasításában feltétlenül olvassa el a kezelési-, karbantartási előírásokat, illetve az üzemi előírásokat!

A garancia a termék végső felhasználójának történő eladás napjától számítva 12 hónapig érvényes, melyet a számla bizonyít. A gyártó a fent nevezett időpontra a tartozékok teljes működőképességéért vállalja a garanciát. A garancia az anyagi-, megmunkálási és konstrukciós hibákra vonatkozik. A tartozékok önhatalmú megváltoztatása és módosítása a garancia elvesztésével jár. A hibás árut a gyártó belátható időn belül választása szerint vagy kijavítja, vagy pótolja. Ennek feltétele, hogy az ügyfél írásbeli felszólítást küldjön a gyártónak a hiba elhárításáról. Azokért a károkért, melyek túlterhelés, szakszerűtlen kezelés, a használati utasítástól eltérő alkalmazás miatt lépnek fel, a gyártó nem vállalja a garanciát. A kopások, használat és természetes öregedés során keletkező károk nem tartoznak a garancia körébe. Továbbfejlesztéssel kapcsolatban fellépő változtatás lehetséges. A hiányosságokat a szerződő féllel haladéktalanul közölni kell.

Balesetvédelmi előírás!

A profilon lévő esetleges vágó élek miatt sérülésveszély állhat fenn. Ezért a váz össze-és szétszerelése esetén védőkesztyű használata kötelező.

Szerelési előkészületek:

 • az oldalfalmagasító minden alkatrészével együtt kicsomagolni, épségét, adott esetben a sérüléseket felülvizsgálni
 • az utánfutót vízszintes helyzetbe állítani és szándéktalan elgurulás ellen kibiztosítani
 • a 4 db fekete négyszögdugót és a fehér dugókat az utánfutó sarkaiból eltávolítani

Szerelés:

A szükséges szerszámok:

 • 5-ös hatszögkulcs
 • 8-10-es villáskulcs
 • fúrógép 7 mm-es fúrófejjel
 1. A sarokoszlopokat (E) az utánfutó mellső sarkaiba helyezni. Az U-alakú profilok az utánfutó oldalfala felé nézzenek. Ezt követően a Q jelű készlettel (M8×25 lf.csavar + B8 rugós alátét + 8,4 fakötésű alátét) lazán összecsavarozni.
 2. Az A ill a B jelű oldalfalakt a sarkokra ráhúzni. Ezt követően ismét a Q jelű készlettel (M8×25 lf.csavar + B8 rugós alátét + 8,4 fakötésű alátét) lazán összecsavarozni.
 3. A C jelű mellső falat az utánfutó elejére rakni és az X jelű készlettel (M5×12 hlf.csavar + 5 koronás alátét + M5 anya) összecsavarozni.
 4.  A D jelű hátfalat az utánfutó hátuljára a békazár segítségével felcsavarozni és a zsanér helyét bejelölni és átfúrni és az Y jelű készlettel (M6×12 hlf.csavar + 6 fakötésű alátét + M6 anya) összecsavarozni.
 5.  A sarokokban lévő összes csavart meghúzni és a 4 db fekete négyszögdugót sarkaiba visszarakni.

Az útmutató letölthető pdf formában

A műszaki tartalom megváltoztatásának jogát a cég fenntartja.
A fotók eltérhetnek a valóságtól.